kedd, június 24

Kb 9 hónap -- a tánc nem elég

Nos, két hónap után ismét itt - először is köszönöm a kommenteket és a jókívánságokat! Még fogok válaszolni rájuk külön bejegyzésben, ahogyan időm engedi.

Az utóbbi két hónap

Az első hónapot végigtáncoltam (heti 2-3x), kevés konditerem (1-2 hetente csak). A második hónapban félig nyaraltam, félig munkamániást játszottam, így ezalatt szinte semmit nem foglalkoztam a térdemmel. Szégyen!

Eredmény: térd jobbnak tűnt, reggeli fájások eltűntek, kevesebb kattogás; gondolom a "pihentetésnek" köszönhetően.

Pár napja lementem ismét konditerembe. Ami pozitív: izomláz ezerrel, a térdem egyáltalán nem sírt kondizás közben, csak az izom. Ez jó, ilyen még nem volt, ennyire aktívnak még nem éreztem a sérült lábam.

Viszont ami nem jó, hogy ezek szerint az intenzív tánc egyáltalán nem volt elég! Az izomláz nagyon azt mutatja, hogy az utóbbi időben csak lustult a lábam. Tehát emberek, ne hagyjátok abba a kondizást!

Ami nem annyira jó, hogy azóta sokkal jobban recseg-ropog a térdem, még este az ágyban is elég erősen tudom roppantani. Persze, minek roppantom szándékosan? No, nem hülye vagyok, csak mindig jól esik "kiroppantani", és fájni sem fáj -- esetleg egy-egy erősebb reccsenésnél kellemetlen az érzés. Egyik elméletem, hogy ezzel oda nem illő hegszövetek szakadoznak fel, ami jót tesz.

Kattogás, recsegés

Térdszalagos lány, 12 éve műtötték, kérdeztem, mennyi ideig recsegett még a térde -- nos, inkább műtét után még négy évig. Azóta viszont teljesen jó a térde, sportol, ugrál, stb. Tehát nem aggódni; akkor kell problémázni, ha bedagad és/vagy fáj a reccsenés.

Érzéketlenség a sípcsont felett

Teljesen más területről hallottam, hogy az idegszálak évente 2 mm-t nőnek... Nos, nem tudom, mennyit kell az én esetemben visszanőni, de így 9 hónap után már sokat javult az érzékenység. Különbség persze még van, nem is kevés, van még hova fejlődni

------------------------------------------

Elgondolkodtató, hogy mások (lásd kommenteket) mennyivel gyorsabban fejlődnek; néha kezd a bizalmam meginogni a gyógytornászomban. (Futás 6 hónap után, míg másoknál már 3 hó után; stb.) Egyelőre azt remélem, hogy kárt nem tettünk a térdemben, és hosszú távon minden rendben lesz...